Memoria locului – satul Văleni

O nouă expoziție la Muzeul de Istorie din Roman s-a deschis luni, 11 martie 2019: Memoria locului – satul Văleni. Organizată de muzeograf Relu Butnariu, în colaborare cu preotul paroh din Văleni, P.C. George Ouatu, activitatea a dorit să pună în evidență împlinirea a 500 de ani de la ctitorirea Bisericii cu hramul „Sfinții Patruzeci de Mucenici” în contextul Anului omagial al satului românesc, stabilit de Patriarhia Română.

afis Valeni fb

 

Cuvântul de deschidere  a aparținut dl. Adrian Ciobanu, șef de secție muzeală IV – Roman a Complexului Muzeal Județean Neamț, urmând prezentarea expoziției. În program au fost incluse  două intervenții: muzeograf Relu Butnariu –  Evoluția satului Văleni – mărturii arheologice și P. C. Preot George Ouatu – Rolul Bisericii și al preotului în viața de fiecare zi a comunității locale din satul Văleni. Expoziția, ce cuprinde mărturii arheologice, etnografice și obiecte de cult legate de zona Văleni  rămâne deschisă spre vizitare timp de o lună , de luni până joi între orele 8 – 16 și vinerea de la 8 la 14.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

 

 

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în ASOCIATIE, EVENIMENT și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s